Klassiek & modern

Twee badkamers in grachtenpand in Amsterdam

“Badkamers met karakter, elk in een eigen stijl.”

Impressie van een walk-in-douche met aardse tinten. Op de ene wand zien we accenttegels in bruintinten, met een koperkleurige doucheset. De andere wand heeft grijze tegels en is voorzien van een nis en een bankje.

Badkamerstijlen en ontwerpen:
"Twee badkamers in tegengestelde stijlen."

De familie Janzen geniet van hun gerenoveerde grachtenpand in hartje Amsterdam. Tijdens de verbouwing werden twee prachtige badkamers gerealiseerd. Mevrouw Janzen vertelt: “In ons vorige huis hadden we een simpele badkamer en in dit huis ga je natuurlijk met heel veel aandacht en zorg iets zoeken wat je leuk vindt.”

De Eerste Kamer kwam op de radar via advertenties in het magazine Stijlvol Wonen. “Ook rijden we vaak langs jullie pand. We zeiden tegen elkaar: “Zullen we daar eens gaan kijken?” Zo zijn we bij jullie terechtgekomen”, vertelt mevrouw Janzen. Met een aantal tekeningen en een moodboard bezochten ze de showroom voor een afspraak met badkamer ontwerper Aldrik.

Wensen en ervaringen van de klant: “Een klassieke master badkamer en een witte badkamer voor de gasten.”

In hun vorige woning paste een eenvoudige badkamer in het geheel. Bij een grachtenpand hoort een badkamer met karakter. Of liever gezegd: twee badkamers met karakter. De familie krijgt vaak gasten over de vloer en dan is een aparte badkamer wenselijk. Ze hadden zelf al een idee over de indeling. Mevrouw Janzen licht toe: “Het zijn twee badkamers die in elkaar overlopen. Dit zie je niet aan de binnenkant, maar daardoor hebben we wel optimaal gebruikgemaakt van de ruimte. Aldrik begreep het idee meteen en ging ermee aan de slag.”

Naast het vinden van de beste indeling adviseerde Aldrik over het interieur van beide badkamers. De keuze viel op twee badkamers in tegengestelde stijlen. De master badkamer is een klassieke badkamer, voorzien van een luxe interieur met aardse tinten. De vintage vibe is overal voelbaar: van het notenhouten meubel met een groen blad van echt marmer tot de mix van bruine en groene accent tegels. Een ingebouwde spiegelkast met verlichting versterkt het gevoel van luxe en ruimte. Fraaie details, zoals de kranen en hanglampen in dezelfde warme koperkleur, geven de finishing touch aan de master badkamer.

De gasten maken gebruik van een moderne badkamer in wit. Een strak badkamermeubel biedt het nodige comfort. Texturen, unieke vormen en speelse contrasten geven de badkamer een levendig karakter. Zo voegen de kleine driehoekige tegeltjes diepte en structuur toe aan de ruimte. De ronde badkamerspiegel zorgt voor sfeervol licht en een rond contrast in de hoekige ruimte.

De verbouwing is uitgevoerd door PMC Projects uit Uithoorn. Mevrouw Janzen licht toe: “Onze aannemer heeft fantastisch werk afgeleverd. We zijn heel blij met de ruimtes en ook met het bankje in de douche. Het is een badkamer die gemaakt is voor de toekomst en daar ben ik heel erg blij mee.”

“We werden elke keer leuk ontvangen! Bij de receptie voelden we ons welkom, terwijl we nog niet eens een badkamer hadden gekocht. Ook hadden we gelijk een leuke klik met Aldrik. Hij begreep wat we wilden: welke stijl, welk type huis het is, en het meedenken in bepaalde oplossingen. En het fijne was dat de tegelzetter, die vakwerk heeft geleverd, zelfs kon bellen voor advies over de driehoek tegeltjes”, sluit mevrouw Janzen af.

Ontwerp door
Aldrik

Stijl van de badkamers
Klassiek & Modern

Ontdek jouw droombadkamer in ons inspiratieboek

Vraag ons gratis inspiratieboek aan en vergaap je aan de laatste badkamer trends en meer dan 100 stijlvolle, unieke badkamers.

Download het gratis badkamer inspiratieboek van De Eerste Kamer

Terugblik van ontwerper aldrik

“Door muren te verschuiven hebben we de ruimtes optimaal benut.”

“Het ontwerpen van twee badkamers in dit prachtige grachtenpand in Amsterdam was een geweldige ervaring. De uitdaging was om van één ruimte twee badkamers te maken, elk in eigen stijl. De familie Janzen had een duidelijk plan voor ogen: een klassieke, luxe master badkamer en een moderne, lichte badkamer voor gasten. Door muren te verschuiven hebben we de ruimtes optimaal benut. Zo kregen beide badkamers een unieke uitstraling die perfect aansluit bij het karakter van het huis.

In de master badkamer gebruikten we echt Verde India marmer voor het wastafelblad. De combinatie met het notenhouten badkamermeubel geeft de ruimte een warme en klassieke uitstraling. De ingebouwde spiegelkast zorgt voor extra opbergruimte en versterkt het gevoel van luxe. De koperkleurige kranen en hanglampen werkten perfect samen om een chique vintage sfeer te creëren. Deze mix van aardse tinten en luxe materialen past perfect bij het klassieke karakter van een grachtenpand.

De gasten badkamer werd het tegenovergestelde van de master badkamer: licht, fris en modern. Met handgemaakte witte driehoekige tegeltjes uit Italië creëerden we een speelse en levendige uitstraling. De ronde spiegel en RVS kranen bieden een mooi contrast in deze strakke ruimte. Het resultaat is een frisse, uitnodigende badkamer die perfect aansluit op de behoeften van gasten.”

Portretfoto van badkamer ontwerper Aldrik, in nette staande positie

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.