Japandi

Smalle badkamer in Amsterdam

“Een rustgevende Japandi sfeer, weerspiegeld in elk detail van de badkamer”

Impressie van een Japandi badkamer, voorzien van inloopdouche met rookglas douchewand en inbouw regendouche van Hotbath

Badkamerstijl en ontwerp: "Smalle badkamer in Japandi stijl."

In het bruisende Amsterdam genieten Ginger en Michel van een serene en elegante badkamer, die ondanks het smalle karakter een ruimtelijk gevoel opwekt. De verfijnde Japandi stijl vormt een harmonieus geheel door het gebruik van uniforme travertin tegels die de wanden, de vloer, en zelfs de badwand bekleden.

Ginger en Michel wilden een ruimte die zowel stijlvol als functioneel is, passend bij hun volledig gerenoveerde woning. Na veel showrooms te hebben bezocht, vonden ze bij De Eerste Kamer de kwaliteit en originaliteit die ze zochten.

Wensen en ervaringen van de klant: “Met natuurlijke elementen het gevoel van een luxe spa opwekken.”

In de relatief smalle ruimte is elke vierkante centimeter zorgvuldig overwogen. De strategische keuze voor grote, horizontaal geplaatste travertin tegels zorgt voor een optische verbreding van de ruimte. Het zwevende bad, dat van onder subtiel verlicht wordt, versterkt het ruimtelijke effect. Tevens geeft het een gevoel van luxe en wellness.

Het vakmanschap komt tot uiting in elk detail van de badkamer. Van de nauwkeurig gelegde travertin tegels tot de zorgvuldig geconstrueerde wastafel die elegant over het bad heen loopt. Deze elementen zijn gecombineerd met Hotbath kranen die een fraai accent bieden op de kleur van steen.

Het resultaat is een adembenemende ruimte die de essentie van de Japandi badkamer uitdraagt: minimalisme, functionaliteit en een connectie met natuurlijke elementen. De smalle badkamer voelt verrassend ruimtelijk aan en biedt dagelijks een spa-achtige ervaring; perfect afgestemd op de levensstijl van Ginger en Michel.

“De reis naar een perfecte badkamer was spannend en zeer bevredigend,” deelt Ginger. “Elke keer dat ik de inloopdouche gebruik of het warme licht van de spotjes aanzet, waan ik me in een luxe spa. De aandacht voor detail en de nazorg van De Eerste Kamer maakten dit project tot een succes.”

Ontwerp door
Jurre

Stijl van de badkamer
Japandi & Wellness

Ontdek jouw droombadkamer in ons inspiratieboek

Vraag ons gratis inspiratieboek aan en vergaap je aan de laatste badkamer trends en meer dan 100 stijlvolle, unieke badkamers.

Download het gratis badkamer inspiratieboek van De Eerste Kamer

Terugblik van ontwerper jurre

“We hebben visueel meer breedte gecreëerd, wat de smalle badkamer ten goede komt.”

“Het creëren van een ruimtelijk gevoel was uitdagend en stimulerend. Door travertin tegels horizontaal te plaatsen, hebben we visueel meer breedte gecreëerd, wat smalle badkamers ten goede komt. Het zwevende bad, van onder verlicht met subtiele LED-strips, was een gewaagde keuze die prachtig uitpakte en de ruimtelijkheid verder versterkte. De overlopende wastafel naar het bad is esthetisch aantrekkelijk en biedt extra ruimte voor een decoratieve invulling.

We hebben ook geïnvesteerd in hoogwaardige materialen die de Japandi stijl benadrukken. De natuurlijke textuur van de travertin tegels, gecombineerd met het rijke notenhout van het badmeubel, zorgde voor een warme en uitnodigende sfeer. De slimme verlichting onder het bad versterkte dit effect, waardoor de hele ruimte een gevoel van luxe kreeg.

De nauwkeurigheid in elk ontwerp element, van de plaatsing van de kranen tot de keuze van de tegels, was cruciaal voor het creëren van deze functionele en stijlvolle ruimte. De uitdagingen van dit project hebben ons team nieuwe inzichten gegeven in het optimaliseren van kleine ruimtes, en elke stap in het proces heeft onze ontwerpfilosofie verder verfijnd. Ginger en Michel waren zeer tevreden met het eindresultaat. Hun enthousiaste feedback bevestigt het succes van onze inspanningen.”

Portretfoto van badkamer ontwerper Jurre, in nette staande positie

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.